Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

atletiek-weg-algemeen.jpg

De Vries en Strijk tweede op NK triathlon in Almere

Sarissa de Vries (Maastricht) is zaterdagmiddag in Almere als tweede gefinisht bij het EK triathlon lange afstand, dat tevens gold als Nederlands Kampioenschap. De Vries hoefde alleen Yvonne van Vlerken voor zich te dulden, die in 8:51:31 uur de titel greep. De Vries zat daar een kleine twintig minuten achter in 9:09:44.

De Vries moest op de marathon flink toegeven op Van Vlerken. Ze begon nog met een voorsprong van vier minuten, maar zag haar concurrente al snel voorbij komen en uiteindelijk ruim afstand nemen.

Bij de mannen kwam Erik-Simon-Strijk (Stein) als zevende over de eindstreep in 8:21:05. Ook hij werd daarmee tweede op het NK. Alleen Evert Scheltinga was een paar minuten sneller: 8:12:37 en won daarmee de nationale titel. De Engelsman Joe Skipper eiste de Europese titel voor zich op.

Strijk lag na het fietsen nog derde overall, maar moest net zoals De Vries op de afsluitende marathon tijd toegeven op de concurrentie en viel zo van het podium af. Het was nog wel genoeg om Dirk Wijnalda achter zich te houden en tweede Nederlander te worden.

Deze pagina delen via:

Terug