Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-Britt-Ummels-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Britt Ummels loopt PR op halve marathon bij Singelloop in Breda

Britt Ummels (Maastricht) heeft zondagmiddag tijdens de Singelloop in Breda op de halve marathon een nieuw persoonlijk record gelopen.

Ummels liep in Breda naar de achtste tijd bij de vrouwen en verbeterde daarmee haar PR van 1.14.02 minuten welke ze 31 maart in Venlo heeft gelopen met 1.24 minuut naar 1.12.38 uur. Daarmee werd ze op vijf seconden de tweede Nederlandse loopster achter Jasmijn Lau.

Ummels is zich na het NK op de 5000 meter, waar ze op 7 juli ook al een flink PR heeft gelopen, gaan voorbereiden op haar debuut op de marathon. De Limburgse heeft na het NK 5000 meter de Marathon van Amsterdam, die op 20 oktober op het programma staat, haar volgende hoofddoel gemaakt.

De wedstrijd in Breda werd gewonnen door de Keniaanse Naom Jebet. Met een tijd van 1.08.16 uur was ze veruit de beste. Alleen de Israëlische Selemawit Dagnachew kon in haar spoor blijven en finishte op dertien seconden als tweede. De nummer drie, de Ethipische Abebech Mulugeta Gela, kwam op bijna drie minuten achter de winnaar binnen.

Deze pagina delen via:

Terug