Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-bowling.jpg

Bowler Mike Bergmann gaat voor nieuw succes op EK Jeugd in Finland

In alle vroegte vertrekken de Nederlandse bowlingteams vrijdag 7 april naar Helsinki, waar zij tot eerste paasdag deelnemen aan de Europese kampioenschappen jeugd (EKJ). Onder hen het grote talent uit Limburg: de 16-jarige Mike Bergmann uit Geleen.

Met zijn 16 jaar is Bergmann nog steeds een jonkie op de Europese kampioenschappen. Toch is hij de speler met de meeste ervaring in het Nederlandse team, want Bergmann was ook in 2015 (Leipzig) en 2016 (Reykjavik) van de partij tijdens het EKJ. Tijdens de editie van 2016 won hij samen met zijn teamgenoten de bronzen medaille in zowel het Doubles Event als het Team Event.

Bergmann reist vol ambitie af naar Helsinki, waar de concurrentie hevig is. Met name vanuit de Scandinavische landen, Engeland en Duitsland. Het is interessant om te zien hoe het Nederlands team er een jaar na de bronzen medailles voorstaat, wetende dat de concurrentie ook niet stil heeft gezeten.

Het Nederlands team, dat bestaat uit vier jongens en vier meisjes, speelt in Helsinki verschillende events. Er wordt begonnen met het Doubles Event, daarna volgens het Team Event en het Singles Event. De beste 24 jongens en beste 24 meisjes sluiten het EKJ af met het Masters Event. Vorig jaar wonnen de Nederlandse jongens brons is de Doubles, Team en Singles Events.

Het team wordt gecoacht door Peter van Zijp, Jord van Weeren en Marieke de Jong.

Deze pagina delen via:

Terug