Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-bevo-3.jpg

BENE-League: Lions lijdt eerste nederlaag, Bevo verliest nipt van concurrent Visé

De handballers van Limburg Lions zijn zaterdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van trainer Mark Schmetz ging op bezoek bij Hubo Initia Hasselt, dat thuis nog ongeslagen was en dit weekend dus ook van de koploper uit Sittard-Geleen: 32-28. Bevo zorgde er met een 30-28 nederlaag tegen het Belgische Visé voor dat het een teleurstellend handbalweekend werd.

Lions
Landskampioen Lions begon heel moeizaam aan de partij in en tegen Hasselt. Voorin maakte de ploeg veel te veel afspeelfouten, terwijl de Vlaamse ploeg messcherp was en doelpunt na doelpunt scoorde. De score liep al snel uit naar 10-4 en Lions kon beginnen met de inhaalrace. Die leek er aanvankelijk te komen door goals van Ivar Stavast, Kai Feldmann en Ivo Steins, maar daarna brak er weer een sterke periode voor de thuisploeg aan. De ruststand bedroeg 16-14 voor Hasselt.

De Belgen stonden voor aanvang van de wedstrijd op een vijfde plaats, maar op basis van de resultaten in het eigen stadion zou de ploeg bovenin meedoen. Op de vertrouwde eigen bodem werd er namelijk nog geen wedstrijd verloren en na die eerste helft had niemand het idee dat dat dit weekend wel zou gaan gebeuren. Toch zette Lions in het tweede bedrijf als een echte kampioen door. Ivar Stavast en Nuno Rebelo brachten beide ploegen al snel weer in evenwicht en via diezelfde Rebelo kwamen de Limburgers zelfs op voorsprong.

Lions hield de voorsprong daarna vast en toen Hasselt met een man minder kwam te spelen. leek de wedstrijd beslist. Maar dat gegeven leek juist stimulerend te werken voor de Belgen, die snel weer langszij kwamen. Mede door drie doelpunten achter elkaar van Tom Robyns namen de Belgen daarna zelfs brutaal de voorsprong. Een ruime voorsprong, die Lions niet meer te boven kwam. De mannen uit Sittard-Geleen gingen pijnlijk met 32-28 onderuit en verloren daarmee de koppositie aan Achilles Bocholt.

Bevo
Net als Lions, moest ook Bevo de grens over. De ploeg uit Panningen, die voor de wedstrijd op een keurige derde plek stond, reisde af naar Visé, dat op de vierde plek stond. Een spannend onderonsje dus, tussen twee concurrenten die dit seizoen serieus mee lijken te doen om de bovenste plaatsen. De mannen van Jo Smeets leken na een uitstekende start op weg naar een overwinning, waarmee ze de derde plek zouden verstevigen. De ploeg uit Panningen leidde al snel met 12-9, maar door een foutenfestival achterin ging de ploeg toch met een nipte achterstand rusten.

Bevo bleef na rust steeds heel dichtbij. De Vlamingen hadden voortdurend een voorsprong met een minimale marge, maar het bleek genoeg, want de gelijkmaker bleef steeds uit. Die was misschien wel verdiend geweest, want Bevo kwam na de pauze erg sterk voor de dag. Eén mindere fase werd de ploeg echter fataal, de eindstand was 30-28 voor Visé, dat de derde plek van Bevo overnam. Zaterdag treffen de Panningenaren het sterk spelende Hasselt, dat dus verrassend wist te winnen van Lions.

Deze pagina delen via:

Terug