Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Cheryl-Seinen-2018.jpg

Badmintonster Seinen wint met Oranje kwalificatie voor EK

Het Nederlandse badminton mixed team, met Cheryl Seinen (Roermond), heeft afgelopen weekend in het Portugese Caldas da Rainha het kwalificatietoernooi voor het Europees Kampioenschap Gemengde Teams gespeeld. Cheryl Seinen werd op het laatste moment ter vervanging van de geblesseerde Imke van der Aar aan de selectie van vier spelers en vier speelsters toegevoegd.

Nederland moest het in Portugal opnemen tegen IJsland, Portugal en Zwitserland. De Oranje equipe was, ondanks het missen van een aantal topspelers, oppermachtig tegen alle drie de landen. Vrijdag speelde Oranje niet in haar sterkste opstelling tegen IJsland en desondanks werd er met 5-0 gewonnen.

Zaterdag stond de tweede wedstrijd tegen het gastland Portugal op het programma dat een dag eerder met 4-1 van Zwitserland had verloren. Een cruciaal duel dus voor Nederland. In deze wedstrijd kwam Seinen twee keer in actie. Ook de Portugezen hadden geen schijn van kans en verloren al hun partijen in twee games wat Nederland opnieuw een 5-0 overwinning opleverde.

Zondag ging het vervolgens om de groepswinst tegen Zwitserland dat ook de eerste twee wedstrijden had gewonnen. Uiteindelijk bleek Zwitserland, dat zich in het begin nog sterk verzette, niet opgewassen te zijn tegen Oranje dat met de 5-0 overwinning ook in deze wedstrijd duidelijk de sterkste was.

Met deze derde zege plaatste Oranje zich eenvoudig voor het EK in het Deense Kopenhagen dat in februari 2019 gespeeld gaat worden. Nederland is in het verleden in de buurt gekomen van medailles. Nu denkt men dat men zeker de finale kan halen en serieus kan mee gaan strijden om medailles.

Deze pagina delen via:

Terug