Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Mahadi-Abdi-Ali-HK.jpg

Atleet Mahadi Abdi Ali tweede bij NK korte Cross

Afgelopen weekend werd in het Amsterdamse Bos het NK Cross gehouden. Bij de korte cross over 2500 meter ging de winst bij de mannen naar Richard Douma in een spannende strijd met Mahadi Abdi Ali (Geleen) en Wouter Ploeger.

De mannen gingen in hoog tempo van start en vervolgens over de roemruchte heuvel in het Amsterdamse bos. Richard Douma finishte in 8.38 minuten, slechts 8 seconden voor de nummer twee Mahadi Abdi Ali. Ploeger kwam vier seconden na Abdi Ali over de meet. Bas van Hooren van Atletiek Maastricht kwam als zevende over de streep. Rik Heijen van Atletiek Helden viel met zijn elfde plaats net buiten de top tien.

Triatlete Rachel Klamer (lid van het NTC triatlon in Sittard) won een bronzen medaille op de lange cross. Ze kwam na 9000 meter als derde over de streep.

Bij de lange cross over 12000 meter was Ricardo Floris van Atletiek Maastricht de beste Limburger met een dertiende plaats. Hij kwam tweeënhalve seconden na winnaar Edwin de Vries over de streep.

Bij de vrouwen eindigde Sharon Trienes van AV Unitas bij de korte cross over 2500 meter op de zevende plaats. Zij kwam in een tijd van 10.47 minuten over de finish. Ploeggenoot Britt Ummels kwam drie seconden later als negende binnen. Nederlands kampioen werd Dagmar Smid in 10 minuten en 12 seconden. Tweede werd Irene van der Reijken op negen seconden. Nikita van Lierop werd in dezelfde tijd derde.

Bij de meisjes A-junioren eindigde Sophie Delissen van Venloop Running Team na 6000 meter op de vijfde plaats. Zij kwam tweeënhalve minuut na de winnares Jasmijn Lau over de streep. Haar clubgenoot Anne van Heeckeren eindigde als twaalfde.

Deze pagina delen via:

Terug