Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Angela.png

Angela Steenbakkers laat zich direct gelden op WK-debuut en scoort er vijf

De Nederlandse handbaldames hebben zich na de ongelukkige nederlaag tegen Zuid-Korea (22-24) uitstekend gerevancheerd. Ze wonnen ruim met 40-15 van China en Angela Steenbakkers (Beringe), die haar WK-debuut maakte, blonk uit met goed spel en vijf treffers.

De 23-jarige Steenbakkers kwam na een kwartier binnen de lijnen en liet zich vrijwel direct gelden. Van een gezonde WK-spanning leek totaal geen sprake, want na een eerste gemiste doelpoging, vloog de volgende bal er in toen ze pas tweeënhalve minuut in het veld stond. Ook de twee doelpogingen daarna, waren succesvol. De grote, trotse glimlach op haar gezicht was veelzeggend en tekenend voor haar spel. Want wat speelde ze frivool en vol overtuiging.

Ruime cijfers
Oranje nam al snel een grote marge. Bij rust stond er in Leipzig al een stand van 9-20 op het scorebord en Nederland bouwde die uitslag na de pauze nog veel verder uit. Zo nu en dan werd er wat slap verdedigd, maar de wedstrijd zal desondanks de boeken ingaan als het wervelende WK-debuut van Angela Steenbakkers, die er na de pauze nog twee inlegde en haar totaal daarmee op vijf treffers bracht.

Steenbakkers: ''Aanvallend heel sterk''
De einduitslag was 40-15 en daarmee heeft Oranje de eerste punten binnen. Steenbakkers reageerde na afloop zichtbaar blij tegenover Ziggo Sports: ''Ik heb van tevoren met Helle gesproken en ik moet blij zijn met iedere speelminuut die ik krijg. Ik probeer mezelf zo goed mogelijk te presenteren, zodat ze hopelijk vaker voor me kiest. Verdedigend had het vandaag nog wel beter gekund, maar aanvallend was het heel sterk.''Deze pagina delen via:

Terug