Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

2019-handbal-algemeen-HK.jpg
Fotograaf: Huub Keulers

Angela Steenbakkers keert terug bij HandbaL Venlo

Linkerhoekspeelster Angela Steenbakkers (Beringe) keert komend seizoen terug bij HandbaL Venlo. De 24-jarige Limburgse speelde afgelopen twee seizoen voor het Duitse HSG Blomberg -Lippe en hoopt in de Nederlandse competitie haar spelvreugde in het handbal terug te vinden.

In 2017 maakt Steenbakkers deel uit van de Nederlandse handbalselectie bij het WK in Duitsland. Om nog altijd onduidelijke reden werd ze na de voorronde, ondanks dat ze twee goede wedstrijden had gespeeld, teruggestuurd naar Nederland en vervangen door oudgediende Pearl van der Wissel.

In maart kreeg ze een nieuwe kans van de nieuwe Nederlandse bondscoach Mayonnade bij de twee oefenwedstrijden tegen Duitsland. Dat heeft er niet toe geleid dat ze geselecteerd is voor de komende twee wedstrijden tegen Rusland.

Steenbakkers begon 19 jaar geleden met handballen bij Bevo in Panningen. Sinds 2011 doorliep ze alle Nederlandse jeugdteams en begon ze in 2012 aan haar reis langs de handbalvelden. Via twee jaar HandbaL Venlo en drie jaar Dalfsen, waar ze twee keer Nederlandse kampioen werd en twee keer de beker won, vertrok ze vol goede moed op 21-jarige leeftijd naar het Duitse Blomberg-Lippe. In februari maakte ze al bekend dat ze daar aan het eind van het seizoen zou gaan vertrekken.

Ze keert terug naar Nederland om het spelplezier in het handbal weer terug te krijgen en dit te gaan combineren met een baan als fysiotherapeut. Met HandbaL Venlo wil ze een vaste waarde worden in de top drie van de Nederlandse eredivisie.

Deze pagina delen via:

Terug