Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.jpg

Ambitieuze Rob Ruijgh blij met nieuwe contract

 

 

Wielrenner Rob Ruijgh (Valkenburg) heeft zijn contract bij het Belgische Tarteletto-Isorex Cycling Team met één jaar verlengd. De 30-jarige Ruijgh heeft het heel goed naar z'n zin en ziet voor zichzelf een mooie rol weggelegd in de groeiende ploeg.

Ergens hoopte Ruijgh op een grotere wielerploeg, zoals hij twee maanden geleden ook aangaf in het L1-programma Tour de L1mbourg. Maar dat betekent niet dat hij teleurgesteld is dat hij nu opnieuw tekent bij de Vlaamse ploeg. Integendeel.

''Ik ben niet teleurgesteld, ik ben realistisch. Vorig jaar zijn de gesprekken met Roompot stukgelopen. Dat was jammer, maar ik ben er verder helemaal niet mee bezig geweest. Ik ben hartstikke blij dat ik nog altijd m'n favoriete hobby kan uitoefenen'', vertelt hij aan Topsport Limburg.

Nu-moment
Ruijgh krijgt die vraag vaak, of hij niet nog een keer hogerop wil. ''Ik word daar een beetje moe van. Ik ben bezig met het nu-moment en daar geniet ik ontzettend van. Ik ben nu 30 jaar, mocht die stap ooit nog komen, dan zien we dat dan wel weer.''

De Valkenburger wordt in november 31. Een leeftijd waarop sommige renners al stoppen of gestopt zijn, terwijl veel renners juist op de top van hun kunnen zitten. Ruijgh acteert al jaren niet meer op het allerhoogste niveau, maar van afbouwen wil hij niets weten. Hij wil vlammen, zo lang als mogelijk is. Leeftijd is volgens hem niets meer dan een getal.

''Het hele ouder worden is in mijn ogen alleen een mentale kwestie. Het zit tussen de oren. Zolang je je inzet en de moraal hebt om er voor de volle honderd procent voor te gaan, kun je zo lang fietsen als je wil. Ik wil nog heel lang doorgaan, want ik doe het nog altijd met heel veel plezier'', vertelt de renner overtuigend.

Persoonlijke ambitie
Ook zijn ploeg barst van de ambitie. Tarteletto gaat namelijk van level CP3 naar CP1, waardoor de ploeg meer en grotere wedstrijden mag rijden. Ook heeft de ploeg een aantal breedteversterkingen gedaan en dat biedt meer kansen voor Ruijgh. ''Ons team is een mix van jong en oud. Een van mijn taken is het begeleiden van de jonge garde. Door de versterkingen liggen er komend seizoen meer kansen voor mij persoonlijk. Ik zal vaker de mogelijkheid hebben om voor een goed resultaat te rijden. Bijvoorbeeld door in lange vluchten te ontsnappen, áls ik goede benen heb.''

Respect voor Poels
Wout Poels is een goede bekende van Ruijgh. Ze waren een aantal jaar geleden teamgenoten bij Vacansoleil, maar ook nu volgt Ruijgh zijn in bloedvorm verkerende provinciegenoot op de voet. ''Ik heb echt van hem genoten tijdens de Vuelta. Hij was echt weer goed op 'zijn' Angliru. Mooi om te zien hoe hij die bergen opvrat. Hij heeft het na die knieblessure natuurlijk niet makkelijk gehad, maar dit is een fantastische wederopstanding. Ik heb veel respect voor Wout, ook als liefhebber van de sport.''

Deze pagina delen via:

Terug