Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-paardensport-algemeen-2.jpg
Foto: Wouter Roosenboom

Amazone Laura Hoogeveen geselecteerd voor EK Eventing

De selectie van het Nederlandse team voor het EK Eventing dat van 28 augustus tot en met 1 september in het Duitse Luhmühlen wordt verreden is bekend.

Bondscoach Bettina Hoy heeft dinsdag haar selectie bekendgemaakt. Zes ruiters zijn geselecteerd. Drie ervaren ruiters: Tim Lips, Merel Blom en Raf Kooremans en drie nieuwkomers waaronder ook de Limburgse Laura Hoogeveen (Weert), Ilonka Kluytmans en Aliene Ruyter.

Vier van deze ruiters zullen deel uit maken van het team en twee zullen individueel van start gaan, de definitieve samenstelling van het team zal na het trainingskamp worden vastgesteld.

Het EK is voor de eventingruiters uiterst belangrijk omdat het de een na laatste mogelijkheid is om zich als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Om dat te bereiken moet het team op het EK bij de beste twee landen eindigen die nog niet gekwalificeerd zijn voor Tokio. Daarbij kunnen ze rekenen op geduchte concurrentie van onder meer België, Zweden, Italië, Zwitserland en Spanje, landen die stuk voor stuk een sterk team op de been lijken te brengen.

Mocht kwalificatie via het EK niet lukken, dan rest er nog een team startplaats. Deze gaat naar het beste nog niet geplaatste land in de eindstand van de FEI Nations Cup serie 2019. De laatste wedstrijd van de FEI Nations Cup 2019 wordt verreden tijdens de Military Boekelo van 10 tot en met 13 oktober. In deze FEI Nations Cup serie staat Nederland na vijf van de zeven wedstrijden op de vierde plaats.

Deze pagina delen via:

Terug