Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Wielrenner Tom Dumoulin teleurgesteld na mislopen van het geel

Alle ogen waren al weken gericht op Tom Dumoulin uit Maastricht en de openingsetappe van de Tour de France. De tijdrit over 13,7 kilometer door Utrecht was op zijn lijf geschreven. De 24-jarige Limburger was dan ook de grote favoriet voor de eindzege in de eerste etappe en om na 26 jaar weer als eerste Nederlander in het geel te worden gehesen.

Maar de tijdritspecialist uit Maastricht kon de hoge verwachtingen niet waarmaken hij kwam in eerste instantie op acht seconde achter de Australiër Rohan Dennis als tweede binnen. Later voegde de Duitser Tony Martin en Zwitser Fabian Cancellara zich nog tussen de Australiër en Dumoulin, waardoor hij uiteindelijk op een vierde plaats eindigde.

Voor de camera’s van de NOS liet een zichtbaar teleurgestelde Dumoulin direct na binnenkomst weten: “Ik heb Dennis een paar keer verslagen maar vandaag ben ik op waarde geklopt. Ik heb alles goed gedaan en kan mijzelf niets verwijten. Natuurlijk had ik hier graag op het hoogste treetje gestaan, maar ik heb een goede tijdrit gereden. Hier zal ik het voorlopig weer voor een jaar mee moeten doen”.

Wout Poels uit Blitterswijck eindigde op de 62e plaat op 1 minuut 05 seconden van de winnaar. Een tijd waar de Limburger, die geen tijdritspecialist is, na afloop tevreden mee was. Roy Curvers uit Haelen, de wegkapitein van de Giant-Alpacin ploeg van o.a. Tom Dumoulin, eindigde met een achterstand van 2.12 minuten op de 188e plaats.

Rohan Dennis pakte naast het Geel ook de witte trui, maar omdat Dennis morgen in het geel aan de tweede etappe gaat beginnen krijgt Tom Dumoulin de witte trui om zijn schouders gehangen.

Deze pagina delen via:

Terug