Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Wielrenner Kelderman nieuwe leider in de Eneco Tour

De weergoden bepaalden een spectaculaire verloop van de laatste veertig kilometer van de vijfde etappe van de Eneco Tour die voor een grootdeel over het parcours van de Amstel Gold race ging.

De wedstrijd leek in een massasprint te gaan eindigen maar het noodweer dat vrijdagmiddag in de slotfase van de wedstrijd boven Sittard losbarstte zorgde alsnog voor een spectaculaire verloop waarin de twee koplopers hun voorsprong tot aan de eindstreep wisten te behouden. Uiteindelijk liepen de verschillen tussen de eerste en de laatste renners nog op tot meer dan twaalf minuten.

De Fransman Johan Le Bon wist een zwaarbevochten ritzege te boeken omdat zijn medevluchter de Nederlander Dylan van Baarle wat voorzichtiger door de gladde bochten ging dan de Fransman. Le Bon kon zich daardoor in de slotkilometer licht afscheiden van Van Baarle en alleen op de finish af sprinten. Derde werd de Deen Magnus Cort Nielsen Wilco Kelderman eindigde op korte afstand als vijfde en is de nieuwe leider in het klassement. Hij heeft één seconden voor op Van Baarle die bij de gouden kilometer acht bonificatie seconden wist op te rapen. De schade voor Roy Curvers uit Haelen viel nog mee, hij kwam op 1.36 minuten na de winnaar binnen als 53e.

De zesde etappe, de koninginnenrit van de editie 2015, gaat vandaag over 198 kilometer van Heerlen naar Houffalize.

Deze pagina delen via:

Terug