Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Volleyballers Oranje missen World League finale

De Nederlandse volleyballers, met Rob Bontje uit Grevenbricht, zijn er niet in geslaagd de Final Four in de World League te bereiken.

In een thriller der lage landen verloor Nederland vrijdagavond na bijna drie uur spelen met 3-2 van België. Door deze nederlaag kunnen de Oranje mannen koploper België met nog één wedstrijd te gaan niet meer inhalen.

Na de eerste set winst met 22-25 kreeg Oranje in de tweede set bij een 7-2 Belgische voorsprong een extra tik te verwerken; Rob Bontje moest met een rugblessure naar de kant en zou niet meer binnen de lijnen terugkeren. Uiteindelijk ging de tweede set met 25-20 verloren. De derde set was weer voor Nederland met 23-25 waarna er een bijzonder spannende vierde set zich ontrolde.

Beide ploegen speelden voor de winst. Nederland om nog zicht te houden op een plek in de finale bij winst en België om nog in de wedstrijd te blijven en er een vijfde set uit te slepen. Nederland vocht zich knap terug na een kleine achterstand, maar kon niet voorkomen dat België op een setpoint kwam bij 24-23. Van Dijk werkte daarna de ene na de andere Belgische setpoint weg. Oranje liet echter zelf twee kansen op de winst onbenut. Daarna sloeg België op zijn zevende kans alsnog toe en sleepte er met de 33-31 overwinning een vijfde set uit.

Nederland was allesbehalve aangeslagen en kwam met het juiste antwoord. Nederland leidde lange tijd met drie punten voorsprong. België kwam dankzij twee blokpunten op Rauwerdink dichterbij, maar van Dijk zette Oranje toch op matchpoint 12-14. Deze eerste en na later bleek laatste kans was snel voorbij na een foutservice van Oranje. Nederland moest daarna na bijna drie uur strijden de zege aan België laten: 16-14.

De laatste wedstrijd in Pool F tussen Nederland en België zonder deelname van Rob Bontje van zaterdagavond was vervolgens nog een formaliteit en was er een om des keizers baard. Met 23-25, 22-25 en 17-25 won Nederland met 0-3, maar was dat een overwinning die nergens meer toe leidde. Nederland heeft haar doelstelling, het bereiken van de finale van de World League niet bereikt.

Deze pagina delen via:

Terug