Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Voetballers Oranje onder 20 terecht langs Turkije

In die twee wedstrijden, tegen Engeland en Duitsland, begon Oranje onder 20 twee keer pas halverwege de eerste helft aan het duel. Twee keer moest Oranje daardoor in de achtervolging, even zo vaak slaagde het er niet in alsnog een resultaat uit het vuur te slepen. Tegen Turkije was Nederland wél vanaf minuut één bij de les.

Dat gold zeker voor keeper Michael Verrips. Vijf minuten stonden er op de klok toen Turkije pijlsnel omschakelde en voor zijn neus opdook. De goalie bleek de sterkste in de één-tegen-één die daarop volgde.

Het bleek direct de enige keer dat Turkije in zijn buurt kwam. Onder 20 stond als een huis en kwam geen moment meer in de problemen. Aan de andere kant creëerde het voor de pauze twee goede schietkansen voor Thomas Ouwejan en een kopkans voor Kastaneer, maar de vleugelaanvaller mikte te hoog.

Na de pauze regende het kansen voor Oranje. Zo schoot de ingevallen Bart Nieuwkoop over, deed Gervane Kastaneer dat op aangeven van diezelfde Nieuwkoop nog eens dunnetjes over en mikte ook Kevin Diks te hoog toen hij de bal uit een corner richting de goal knikte. Na een dik uur spelen volgde de meer dan verdiende 1-0 voorsprong.

In de selectie zit ook de Limburgse Vito de Crooij (Venlo). Hij startte in de wedstrijd tegen Turkije in de basis en werd in de rust gewisseld.

Tevreden constateerde Reijnierse dat zijn ploeg wijze lessen had geleerd uit de wedstrijden tegen Engeland en Duitsland. “In die wedstrijden waren we naïef, maar zijn we nooit van de mat gespeeld. Het niveau lag dicht bij elkaar, ook in die vorige wedstrijden. Daar hoeven we ons niet voor te schamen. We hebben laten zien dat we heel aardig kunnen voetballen.”

Deze pagina delen via:

Terug