Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Voetballers Fortuna Sittard verrassen MVV in eigen huis

De voetballers van Fortuna Sittard hebben maandagavond MVV in eigen huis volledig verrast. De ploeg uit Sittard-Geleen won voor ruim 5700 toeschouwers na de 1-1 ruststand met 1-3.

MVV kwam fel uit de startblokken en kwam na elf minuten door een eigen doelpunt van Jordie Briels op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later lag de bal opnieuw in het doel bij Fortuna maar de treffer van Nys werd afgekeurd wegens buitenspel. Weer enkele minuten later kroop Fortuna opnieuw door het oog van de naald als Verheijdt tegen de paal schiet. Nadat de begin storm van MVV langzaam uitgeraasd raakte kreeg Fortuna ook de kans om aan te vallen, en al snel werd men beloond als Hutten in de 29e minuut de gelijkmaker uit een hoekschop kan inkoppen. De 1-1 was ook de ruststand.

Kort na rust sloeg de vlam in de pan. De Maastrichtse supporters wisten niet wat er gebeurde maar zij zagen Fortuna binnen tien minuten op een 1-3 voorsprong kwam. Eerst was daar de treffer van Merst in 50e minuut en vijf minuten later scoorde De Regt de 1-3. MVV probeerde vervolgens met alle mogelijke middelen het tij te keren, maar Fortuna koesterde de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. In de slotfase moest MVV nog met tien man verder nadat Verheijdt tegen zijn tweede gele kaart aan liep en die ten gevolge met rood van het veld werd gestuurd.

Met deze overwinning stijgt Fortuna Sittard weer een plekje op de ranglijst en staat weer op de zeventiende plaats. MVV staat negende en voert een groepje van vier ploegen aan die alle vier negentien punten hebben. De kloof naar de nummer acht bedraagt echter al vijf punten.

Deze pagina delen via:

Terug