Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Springruiter Lisa Nooren zesde op EJK Young Riders


Bij aanvang van de individuele finale voor de Young Riders in Wiener Neustadt stond Lisa Nooren (Guttecoven) met VDL Groep Sabech D’Ha nog aan de leiding. De Rabo talententeam amazone ging vol goede moed de strijd aan en kon zich voor een medaille plaats zelfs nog een balk en een tijdfout in de eerste omloop permitteren. Maar de paal die in de laatste ronde naar de grond viel, deed haar spijtig naar de zesde plaats afdalen.

Als een van de meest ervaren amazones in het Nederlandse Team, met al vier eerdere optredens op een EK, was de hoop na de vijfde teamplaats op vrijdag een beetje gevestigd op Lisa Nooren, volgens bondscoach Luc Steeghs (Kessel). De in 2014 tweevoudig Nederlands kampioene realiseerde de eerste drie proeven knappe nulrondes met de negenjarige hengst VDL Groep Sabech D’Ha  en nam zo de leiding in het tussenklassement.

De 0.94 strafpunten die de dochter van oud-bondscoach van de senioren Henk Nooren opliep in de inloopproef werden vandaag aangevuld met een extra score van vijf uit de eerste omloop, plus vier in het slotstuk. Dat maakte een eindtotaal van 9,94 en daarmee was een medaille uit zicht.

Voor Sanne Thijssen (Baarlo) en Con Quidam RB waren de rollen omgedraaid. Zij kregen in de inloopproef meerdere strafpunten toegekend, plus een foutje op de lat van de sloot in de teamfinale. Vandaag stuurde de amazone, die zich dit jaar de Junioren en Young Rider NK-titels in opvolging van Lisa toe-eigende, haar negenjarige bruine hengst vakkundig foutloos rond. Daarmee eindigde het duo net buiten de top tien op de elfde plaats.

Deze pagina delen via:

Terug