Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Limburgse Jupiler League clubs allemaal met lege handen

De drie Limburgse voetbalclubs MVV, Fortuna Sittard en VVV, die uitkomen in de Jupiler League, hebben alle drie hun tweede competitiewedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen Het was voor alle drie hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Daarmee bivakeren ze alle drie in de onderste gelederen van de Jupiler League. VVV staat 13e en Fortuna 14e. MVV deelt met vier andere ploegen puntloos de laatste plaats.

MVV kwam tegen Jong PSV nog wel op een 1-0 voorsprong toen Peeters in de zestiende minuut de 1-0 tegen de touwen schoot. Veertig minuten bleef deze voorsprong op het scorebord staan maar in het laatste half uur zakte MVV helemaal door de mand toen men drie doelpunten tegen kreeg: 1-3. Nys mocht in de laatste minuut nog de 2-3 scoren.

Bij Fortuna Sittard verliep de wedstrijd nog dramatischer. De ploeg uit Sittard-Geleen domineerde de eerste helft maar vergat te scoren tot de veertigste minuut. Lekesiz profiteerde van een fout van de tegenstander en schoot eindelijk de 1-0 binnen. Tien minuten na rust was het opnieuw Lekesiz die met zijn tweede doelpunt Fortuna naar een comfortabele 2-0 voorsprong schoot. Fortuna dacht dat de buit binnen was en ging achteruit voetballen en dat speelde Achilles in de kaart. Acht minuten later scoorde Thoone voor Achilles de eerste treffer: 2-1 waarna de Limburgers met hangen en wurgen overeind konden blijven. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Het drama werd helemaal compleet toen Van Riel één minuut voor tijd de gasten op een 2-3 voorsprong schoot. Peterman strooide nog maar eens wat zout in de Limburgse wonden door de eindstand in de blessuretijd op 2-4 te bepalen.

Ook VVV kwam in de thuiswedstrijd tegen FC Oss niet tot een overwinning. De ploeg uit Oss kwam in de 39e minuut uit een penalty op een 0-1 voorsprong nadat Bourdouxhe aan de noodrem had getrokken door Ossenaar Bakx onderuit te halen. Het kostte de Venlose speler zijn plek op het veld want hij kon met rood vertrekken waardoor VVV nog een uur verder moest met tien man. Ondanks de man minder kon VVV in de tweede helft op gelijke hoogte komen door Resida die enkele minuten later vergat zijn ploeg op voorsprong te schieten. Dat deed Fortes voor Oss enkele minuten later wel: 1-2. VVV ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar die bleef uit voor de Noord Limburgers.

Deze pagina delen via:

Terug