Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Hockeysters Oranje winnen halve finale toernooi WHL

De Nederlandse hockeysters, met Maartje Paumen uit Geleen, hebben zaterdagavond in het Belgische Brasschaat het halve finale toernooi van de Hockey World League gewonnen. In de finale versloeg Nederland Zuid-Korea met 2-1.

Na een aantal goede wedstrijden waarin met ruime cijfers werd gewonnen had Nederland in deze wedstrijd weer een groot veldoverwicht maar kon, net als in het begin van het toernooi tegen Zuid Korea en Japan, de vele kansen waaronder zeven strafcorners niet benutten. Vlak na rust is het dan ook Zuid Korea dat bij de eerste en beste strafcorner wel raak schiet en op een 0-1 voorsprong komt.

In de 44e minuut is het Caia van Maasakker die de achtste strafcorner wel weet te benutten en Oranje eindelijk naast Zuid Korea schiet: 1-1.

Met nog iets meer dan twee minuten op de klok is het Lidewij Welten die na een goede actie vanaf links naar binnen kwam en terug legde op Ellen Hoog die de winnende treffer kon scoren.

Het was de zevende overwinning op rij voor Nederland onder leiding van de nieuwe bondscoach Sjoerd Marijne. Nederland verzekerde zich eerder deze week door het bereiken van de halve finale al van deelname aan de Olympische Spelen van Rio en van deelname aan het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentiniƫ.

Deze pagina delen via:

Terug