Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-2016-hockey.jpg

Hockey Academie Limburg start in juli

Jonge, getalenteerde hockeyers krijgen in Limburg meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot topsporter. Topsport Limburg begint in juli 2016 met Hockey Academie Limburg.

De Academie wordt gevestigd in Sportzone Limburg. De gemeente Sittard-Geleen en DSM, als partner van Topsport Limburg, maken de Hockey Academie Limburg mede mogelijk. De technische coördinatie ligt in handen van oud-international Marcel Balkestein, met het Nederlands elftal winnaar van het zilver tijdens de Olympische Spelen van 2012.

Topsport Limburg wil jonge hockeytalenten de mogelijkheid bieden zich in Limburg verder te ontwikkelen. Dat moet leiden tot een hoger niveau van de hockeyjeugd en het doorstromen naar topteams in Nederland en nationale jeugdselecties. Uiteindelijk zal het resultaat moeten zijn dat Limburg meer hockeyinternationals telt.

Hockey Academie Limburg begint met jongens-B, jongens-C en meisjes-C. In juli vinden de selectietrainingen plaats, in september starten de wekelijkse trainingen op de accommodatie van HC Scoop in Sittard, de vereniging die onder andere Maartje Paumen opleidde. Experts van het Topsport Expertise & Innovatie Center (TEIC) zorgen voor de begeleiding op het gebied van (para)medisch, prestatiegedrag, diëtetiek, strenght en conditioning.

Volgens Geert Ruigrok, directeur van Topsport Limburg, is voor hockey gekozen omdat er in Limburg veel getalenteerde jeugdspelers zijn. “We zien in andere takken van sport dat het bundelen van kennis en faciliteiten in de vorm van een Academie leidt tot een betere en snellere ontwikkeling van jeugdtalenten. We willen ook hockeytalenten in Limburg, met steun van de gemeente Sittard-Geleen en DSM, meer mogelijkheden geven om hun talent te ontwikkelen en uit te groeien tot topper.”

Wethouder Ruud Guyt (sport): “Een Hockey academie creëert een krachtige sportomgeving voor jonge talenten om zich te kunnen ontwikkelen tot het voor hem/haar hoogst haalbare niveau. Het talent staat centraal en er wordt alleen maar gekeken naar wat voor deze sporter het beste is. Topsport en talentontwikkeling zijn waardevol voor onze stad.”

Deze pagina delen via:

Terug