Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Handbalsters Oranje op weg naar EK na winst op Oostenrijk


De Nederlandse handbalsters, met Inger Smits (Geleen) en Angela Steenbakkers (Beringe), hebben zondagmiddag in Oostenrijk weer een belangrijke stap gezet op weg naar het EK van 2016 in Zweden. In Maria Enzersdorf werd na een 11-13 ruststand Oostenrijk met 25-31 verslagen.

Bondscoach Henk Groener kon net als afgelopen woensdag geen beroep doen op de geblesseerden Estevana Polman, Debby Bont, Danick Snelder, Martine Smeets, Jessy Kramer en Ailly Luciano. Daarnaast had hij twee wijzigen doorgevoerd in zijn selectie. Mariek van der Wal werd vervangen voor Jasmina Jankovic en Anouk van de Wiel (Venlo) door Inger Smits.

Van de precisie waarmee men afgelopen woensdag tegen Bulgarije afrondde was tegen Oostenrijk niet veel te zien. In de eerste vijf minuten miste Oranje al zes kansen en was de 2-3 voorsprong niet de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Toen Oranje ook nog twee technische fouten maakte kwam Oostenrijk in de achtste minuut op gelijke hoogte: 3-3.

Het lukte Oranje maar moeizaam om afstand te nemen. In de twintigste minuut wist Nederland voor het eerst een drie punten voorsprong te nemen bij 6-9. Via Van Olphen wist Oranje de voorsprong toch nog uit te beiden naar 8-12 (24’). Oostenrijk kwam terug en beide ploegen gingen rusten met een 11-13 stand.

Wat in de eerste helft niet lukte, lukte in het begin van de tweede helft wel. Binnen vijf minuten tijd stond er een 11-18 tussenstand op het scorebord. Oranje werd weer slordig en Oostenrijk kwam dichterbij: 17-20. Nederland herstelde zich en kon met nog tien minuten te spelen uitlopen naar: 20-26. Die marge bleef tot het einde van wedstrijd op het scorebord staan: 25-31.

Met de tweede belangrijke uit-overwinning tegen Oostenrijk heeft Oranje een stap gezet richting het EK in 2016. In maart 2016 staan de twee kwalificatiewedstrijden tegen Spanje op het programma dat vandaag met 14-39 van Bulgarije wist te winnen. In die twee wedstrijden zal gestreden gaan worden voor de groepswinst.

Deze pagina delen via:

Terug