Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Handbalsters Oranje U17 winnen ruim van Portugal

De Nederlandse handbalsters U17, met Kalia Klomp (Roermond), hebben vrijdagmiddag een ruime overwinning behaald in hun tweede wedstrijd bij het Europees kampioenschap in het Macedonische Skopje. Na de 24-22 nederlaag van donderdag heeft men daarmee tegen Portugal de kansen op een plaats bij de eerste acht opengehouden. Na een 13-10 ruststand won Oranje met 32-20.

De overwinning had na een stroeve start nog veel ruimer kunnen uitvallen als men niet zo slordig met de kansen had omgesprongen.

In de eerste helft nam Oranje een 7-2 voorsprong en hield deze marge vast tot 10-5. Daarna kwam Portugal terug en werd de ruststand 13-10.

In de tweede helft liep Oranje meteen weg naar 16-10. Het was in de tweede helft voornamelijk Nederland dat het doel wist te vinden en eenvoudig weg kon lopen naar 29-15. Oranje liep uit naar de 32-20 eindstand.

Zaterdag heeft Oranje een rustdag. Zondag staat dan de beslissende wedstrijd tegen Frankrijk op het programma en daarbij gaat het er om of Nederland of Frankrijk zich kan gaan scharen onder de beste acht landen van Europa. Frankrijk verloor vrijdag met 31-26 van Kroatiƫ waarmee zij zich al hebben geplaatst voor de strijd bij de eerste acht.

Deze pagina delen via:

Terug