Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Handballers LIONS hebben zware maar gedroomde loting


De handballers van LIONS (Sittard-Geleen) hebben donderdag bij de loting van de groepsfase van de EHF Cup een zware maar gedroomde loting getroffen.

De ploeg van trainer / coach Monique Tijsterman heeft drie clubs geloot die wat reisafstand betreft te doen zijn met de bus maar sportief een zware opgaven betekenen. Wel kan men spreken van een droomloting met  Team Tvis Holstebro uit Denemarken, HBC Nantes uit Frankrijk en het Duitse  Frisch Auf Göppingen. Het zijn drie teams uit drie landen waar het handbal een belangrijke en populair sport is en op het hoogste niveau wordt gespeeld.

Voor Holstebro is het Europees de vijfde deelname en men kwam een keer in de EHF Cup Final 4 in 2013 en eindigde toen derde. Vorig seizoen werd men na de groepsfase uitgeschakeld in de kwartfinale.

Ook voor Nantes is het de vijfde deelname aan een Europees toernooi. In 2012 was hun aller eerste Europese wedstrijd tegen Kras Volendam. Met 31-21 en 26-21 wonnen de Fransen die ontmoeting. Ook Nantes kwam een keer in de Finale 4 in 2013 en werd toen tweede. In 2014 werd men na de groepsfase uitgeschakeld in de kwartfinale. Vorig seizoen werd men door Fuchse Berlin, de latere winnaar, in de derde ronde uitgeschakeld.

Frisch Auf Göppingen heeft wat deelname betreft ook niet zo’n grote staat van dienst. Maar in de zes keer dat men Europees meespeelde kwam men drie keer in de finale van de EHF Cup (2006, 2011 en 2012) waarvan men er twee wist te winnen in 2011 en 2012. In 2013 volgde de deelname aan de eerste Final 4 van de EHF Cup.

In 2013 stonden alle drie de teams in de eerste editie van de Final4 van de EHF Cup met als vierde team het Duitse Rhein Neckar Löwen dat ook winnaar werd van de EHF cup.

Team Tvis Holstebro is momenteel de nummer vijf uit de Deense competitie, Nantes staat zesde in de Franse competitie en Göppingen is achtste in Bundesliga. Met het HBC Nantes en Frisch Auf Göppingen treft men ook de twee ploegen die zich bij de EHF hebben gemeld om de final4 te organiseren.

Deze pagina delen via:

Terug