Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Handballers HandbaL Venlo pakken de winst tegen Tachos


De handballers van HandbaL Venlo verraste zaterdagavond in de eredivisie het Waalwijkse Tachos. Na een 14-8 ruststand wonnen de Noord Limburgers met 27-21.

De ontlading was groot toen de scheidsrechters de wedstrijd affloten. Wat op papier tegen de nummer 4 van de competitie als een lastige wedstrijd werd gezien, werd een wedstrijd waar bijna alles voor de ploeg uit Venlo klopte. Het was de comeback van Luc Majoor. Tegen zijn oude ploeg liet hij zien dat hij met hard werken erg trefzeker was. Daarmee kon hij eindelijk ook laten zien dat hij  een aanwinst is voor het team uit Venlo.

Vanaf de eerste minuut stond er een team dat liet zien er voor te willen vechten. Tachos begon ook sterk aan de wedstrijd wat een tussenstand na vijf minuten van 1-0 opleverde. Door het vakkundig aftasten van de Waalwijkse verdediging kon Venlo snel een vuist maken en uitlopen naar een kleine voorsprong. Halverwege de eerste helft stond de ploeg van Robin Gielen op een 8-4 voorsprong die naar de rust uitgebouwd kon worden naar 14-8.

In de tweede helft konden de Venlose handballers het niveau dat ze in de eerste helft op de mat legde goed vasthouden. Het lukte de Brabanders maar niet onder de druk van Venlo uit te komen. Daarnaast speelde bij Venlo iedereen in de discipline die gevraagd werd. Ook doelman Niek op de Kamp speelde een sterke wedstrijd en kreeg op het einde een publiekswissel.

Halverwege de tweede helft was er weinig veranderd aan het verschil (14-9). Robin Gielen pakte toch een time-out en probeerde zijn ploeg aan te sporen geconcentreerd te blijven spelen. Uiteindelijk leverde dat de tweede overwinning van het seizoen op.

"We hebben direct vanaf het begin het initiatief gepakt met goed handbal', vertelt Robin Gielen. "Tachos was gedurende de gehele wedstrijd niet in staat om onder onze druk uit te komen. We hebben volgens afspraak hun opbouwrij helemaal plat gelegd, en omdat wij zelf taakbewust gespeeld hebben en een prima afronding hebben kunnen laten zien konden we de wedstrijd naar ons toe trekken."

Deze pagina delen via:

Terug