Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

.

Basketballers BSW Weert hard onderuit in Zwolle

Met de eerste overwinning van afgelopen zaterdag in gedachte ging BSW donderdagavond op bezoek bij Landstede Zwolle. De Zwollenaren spelen een uitstekend seizoen en verloren tot op heden slechts één maal, in en tegen Amsterdam, de ploeg waar Weert haar enige overwinning op behaalde. Toch verwachtte BSW een moeilijke avond in het Landstede Sportcentrum en dat werd het ook. 86-50 waren de harde cijfers na veertig minuten basketbal.

Al vanaf het begin greep de koploper de hekkensluiter direct bij de keel. Ewoud Kloos en Tyson Hinz zetten meteen een 10-0 run neer, waardoor BSW-coach Pascal Meurs moest ingrijpen met een time out. Weert kwam nog even dichterbij toen Roel Aarts, Kenneth van Kempen en Daan Rosenmuller 10-7 op het scorebord zetten, maar twee driepunters van Lenno Witteveen zorgden toch weer voor een gat aan het eind van het eerste kwart: 25-13.

BSW begon fel aan het tweede kwart en zette Landstede op het hele veld onder druk. Na 28-17 vroeg Zwolle-coach Herman van den Belt een time out aan, want zijn ploeg kwam moeilijk onder de druk uit. Na wat omzettingen lukte het de gastheer weer om de ring te vinden. Torben Tönjann en Ricardo Glenn zorgden ervoor dat hun ploeg weer uitliep en ook Grant Gibbs deed een duit in het zakje, waardoor Landstede met een comfortabele 41-23 de kleedkamer opzocht.

Joost Padberg was het lichtpuntje aan BSW-zijde. In totaal scoorde hij dertien punten, waarvan de meeste in het laatste kwart, waar voornamelijk hij verantwoordelijk was voor de Weerter productie. Hij maakte echter al vroeg in het slotkwart zijn vijfde fout en mocht inrukken. Van den Belt gaf op dat moment zijn jongelingen de kans, die eveneens niet teleurstelden. Ook het laatste kwart werd gewonnen met 27-21.

Deze pagina delen via:

Terug