Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

topsport-limburg-201601-lucsteins-1.jpg
Foto: Jos Joosten

3 april - Symposium Coach Academie Limburg: Winnaarsmentaliteit

Het volgende symposium van de Coach Academie van Topsport Limburg vindt plaats op maandagavond 3 april 2017, in Sportzone Limburg in Sittard. Het boeiende thema: winnaarsmentaliteit.

Winnaarsmentaliteit. Er wordt in de sport vaak over gesproken. Door sporters, door trainers, door media, door supporters. Maar wat is winnaarsmentaliteit? Kun je dat leren of is dat aangeboren? Kun je jouw mentaliteit om te winnen beïnvloeden en verbeteren? Zo ja, hoe doe je dat dan? En welke invloed heeft de trainer/coach hierop? Vragen die aan de orde komen tijdens het interactieve symposium op 3 april 2017.

De eerste spreker is Huub Stevens, in de voetbalwereld de personificatie van winnaarsmentaliteit. Als voetballer van Fortuna Sittard en PSV boekte hij mede op basis van zijn mentaliteit grote successen. Hij werd drie keer landskampioen, won één keer de KNVB beker en één keer de UEFA Cup. Hij kwam achttien keer uit voor Oranje.

In 1986 stapte Huub Stevens over naar het trainersvak en opnieuw boekte hij grote successen. Hij stond aan het roer van Roda JC, Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln, PSV, Hamburger SV, VFB Stuttgart, PAOK, Red Bull Salzburg en TSG 1899 Hoffenheim. Hij werd in het seizoen 2009-2010 trainer van het jaar in Oostenrijk. De supporters van Schalke 04 riepen hem uit tot ‘Trainer der Jahrhunderts’, nadat hij met die club in 1997 de UEFA Cup had gewonnen.

Wat opvalt in zijn trainerscarrière is dat Huub Stevens vaak werd gevraagd door clubs die in de problemen zaten en een cultuuromslag nodig hadden om weer tot succes te komen. Huub Stevens slaagde erin om zijn winnaarsmentaliteit over te brengen op de spelersgroep. Juist die karaktertrek maakte hem tot een gewilde en succesvolle trainer.

De tweede spreker is handballer Luc Steins, die dit seizoen uitkomt in de Franse eerste divisie voor Massy Essonne Handball. Hij koos voor het buitenland om op een hoger niveau te kunnen handballen en zijn talent verder te ontwikkelen. Als jonge speler van 22 jaar in het buitenland wordt veel van zijn winnaarsmentaliteit gevraagd. Bovendien heeft hij door zijn voor handbalbegrippen ‘geringe postuur’ naast talent ook een goede mentaliteit nodig om zich te kunnen onderscheiden. Luc Steins is 39-voudig jeugdinternational en speelde inmiddels 23 keer in het Nederlands team. Hij werd landskampioen, bekerwinnaar, won de Bene-Liga en werd uitgeroepen tot talent en meest waardevolle speler van het jaar. Ook in Frankrijk heeft hij al indruk gemaakt. Het Franse publiek koos hem tot speler van de maand en diverse Franse topclubs volgen hem nadrukkelijk.

Luc Steins is van een andere generatie dan Huub Stevens. Zou de aanpak van Huub Stevens effect hebben op de jonge generatie sporters als Luc Steins? Ook die vraag komt aan bod tijdens het symposium.

Dagvoorzitter is sportpsycholoog Joep Teeken. Hij begeleidt al vele jaren individuele atleten van Olympisch niveau in diverse takken van sport en verzorgt ‘prestatiegedrag trainingen’ voor sportteams, coaches en ouders van sportende talenten.

Programma
18.45-19.15 uur: ontvangst
19.15-21.00 uur: symposium
21.00-21.30 uur: informele afsluiting

Bent u lid van Coach Academie Limburg, dan kunt u dit congres wederom gratis bijwonen. U dient zich dan hier aan te melden.

Niet-leden betalen voor het bijwonen van deze bijeenkomst € 40. Bent u nog geen lid van Coach Academie Limburg en wilt u lid worden, dan kan dat door hier te klikken.

Nadat u lid bent geworden van de Coach Academie, dient u zich nog separaat aan te melden om het symposium bij te wonen.

Heeft u vragen inzake de bestelprocedure of een lidmaatschap, dan kunt u een mail sturen naar: coachacademie@topsportlimburg.nl

Topsport Limburg heeft Coach Academie Limburg opgericht. De Coach Academie heeft als doel Limburgse (top)coaches uit diverse sporten en disciplines kennis en ervaringen met elkaar te laten delen. Deze kruisbestuiving en intervisie moet leiden tot nieuwe kennis, inzichten en samenwerkingsverbanden, waarvan uiteindelijk de talenten en (top)sporters gaan profiteren. Het draagt bij aan het streven van Topsport Limburg om in Limburg een excellerende sportomgeving te realiseren.

 

Deze pagina delen via:

Terug