Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Informatie voor scholen en gemeenten

logo_sporttalentfun_01.pngMet 'Je sporttalent ontdekken is fun’ wil Topsport Limburg op een leuke en uitdagende manier het sporttalent bij de leerlingen in groep 7 ontdekken. Topsport Limburg wil de jeugd op jonge leeftijd helpen hun sportieve droom te realiseren!

Wat gebeurt er tijdens deze dag?
Tijdens een gymles komt een team van Topsport Limburg naar uw school om de testen in de gymzaal uit te voeren. Dat gebeurt dus tijdens de reguliere gymles. Daarnaast vragen wij dat er per leerling een vragenlijst wordt ingevuld en per school een korte vragenlijst. Daarnaast zal een informatiebrief aan de ouders moeten worden verstuurd. Die brief is al opgesteld door Topsport Limburg.

Tijdens de gymles worden verschillende fysieke en mentale capaciteiten gemeten en wordt een sportvoorkeurentest gedaan. Denk bij de fysieke testen aan sprinten, springen, medicijnbalwerpen, wendbaarheid en uithoudingsvermogen. De mentale test zal laten zien waar de leerlingen hun motivatie vandaan halen. Uit de sportvoorkeurentest blijkt welke sporten ze leuk vinden. Van alle testuitslagen zal elke leerling een individueel rapport krijgen dat inzicht geeft in zijn/haar talenten! De school kan, indien gewenst, een algemeen rapport ontvangen. Om de privacy van de jeugd te borgen, deelt Topsport Limburg de resultaten niet. 

Het vervolg van het project ‘Je sporttalent ontdekken is fun’ loopt buiten de basisscholen om. We hechten er veel waarde aan dat niemand wordt uitgesloten. Immers, meerdere wegen leiden tot succes!

Het kind met een droom om uit te blinken in de sport, kan via Topsport Limburg in contact komen met de juiste experts die zijn ontwikkeling kunnen trainen en hem verder kunnen vormen als atleet. Het project wordt ondersteund door Provincie Limburg en IBA Parkstad. Zij juichen het toe dat kinderen de gelegenheid krijgen om hun (sport)talent te ontdekken. Het project is in februari 2016 van start gegaan in Parkstad Limburg. Voor meer informatie kunt u het 'E-zine Je sporttalent ontdekken is fun' bekijken.