Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Informatie voor kinderen en ouders

Wij zijn een organisatie, die als doel heeft bevordering van sport in het algemeen en van
topsport in het bijzonder in de provincie Limburg. Om dat te bereiken zijn wij onder andere verbonden aan het Nederlands Olympisch Comité, het NOC*NSF. Wij bieden jonge mensen in Limburg de kans om hun sportieve droom werkelijkheid te laten worden in een omgeving met Olympische ambitie. Om de kinderen met een sportdroom te kunnen ondersteunen in hun weg naar deze droom toe heeft Topsport Limburg een nieuw project ontwikkeld: ‘Je sport talent
ontdekken is fun’.

Voor ons is het van belang dat kinderen met plezier (blijven) sporten en dat wij uitzonderlijke talenten vroeg ontdekken, het kind en de ouders van dat talent in kennis kunnen stellen en, indien gewenst, de ontwikkeling daarvan op de best denkbare wijze kunnen begeleiden. Voor u en uw kind kan de uitslag wellicht een rol spelen bij de keuze voor een (toekomstige) sport. Hoe dan ook juichen we het toe als uw kind in de toekomst met veel plezier blijft sporten.


Het project zal worden uitgevoerd in de sporthal bij de school of op een centrale plek binnen uw Gemeente. De fysieke testen hebben betrekking op kracht en snelheid, bijvoorbeeld 20 meter sprinten en (hoog)springen. De digitale testen hebben betrekking op de motivatie en sportvoorkeur van uw kind.
De testgegevens worden bekeken en geanalyseerd door de Embedded Scientist van Topsport Limburg. De individuele testgegevens zullen uiteraard niet openbaar worden gemaakt en uitsluitend aan u en de school van uw kind worden toegestuurd. Wat u als ouders/begeleiders en wat uw zoon of dochter met de gegevens doet, is volledig aan u.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.