Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Innovatie

sport-innovator.pngHet Topsport Expertise & Innovatie Centrum (TEIC) van Topsport Limburg, gevestigd in de Sportzone Sittard-Geleen, is opgenomen in het landelijke SportInnovator programma van VWS.

Niet alleen sporters en coaches kunnen hier terecht voor hun vragen, maar ook bedrijven die hun innovaties in de snelst groeiende economie ter wereld, de sporteconomie willen vermarkten.

Door de aanwezigheid van talenten en topsporters en de centrale ligging tussen de Brightlands campussen Health in Maastricht, Materials in Sittard-Geleen, Smart Services in Heerlen en Food in Venlo, maakt dit een uniek testcentrum voor zowel de bedrijven op de campussen als ook de MKB bedrijven in Limburg. Niet voor niets zijn Topsport Limburg en de Brightlands Innovation Factory een samenwerking aangegaan om zowel de topsporters als de ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het Topsport Expertise & Innovatie Centrum heeft een heldere missie: kennisontwikkeling die resulteert in sportinnovaties voor topsport met een economische spin-off. Om dat te bereiken wordt samengewerkt door een groot aantal partijen uit de sport, het bedrijfsleven, de lokale overheid, de zorg, onderwijs en wetenschap.

Het centrum is onderscheidend door specifieke kennis op het gebied van materiaalontwikkeling in de breedste zin des woords.

TEIC ontvangt subsidie van Sportinnovator. Het programma Sportinnovator wordt uitgevoerd door ZonMw in opdracht van het Topteam Sport. Het topteam Sport is een initiatief van het ministerie van VWS. Doel van Sportinnovator is het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten. Daarbij worden naast de wetenschap en de sport ook nadrukkelijk het bedrijfsleven en overheden betrokken. Door stimulering van deze samenwerking komen nieuwe sportinnovaties tot stand.
Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties structureel samenwerken aan innovaties die bijdragen aan meer en betere prestaties in de topsport, een hogere sportdeelname en/of een actieve leefstijl. Op dit moment zijn er 18 Sportinnovator-centra in Nederland. De website sportinnovator.nl informeert over innovaties in de sport en laat partijen data delen en elkaar vinden in de Sport Data Valley.

Bekijk hier de Ezines van het project Sport & Innovatie:
Ezine Sport & Innovatie, uitgave 1
Ezine Sport & Innovatie, uitgave 2
Ezine Sport & Innovatie, uitgave 3

Wil jij meer informatie over het Topsport Expertise en Innovatie Centrum?

Neem contact met ons op!