Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Workshop Coach Academie - 28 mei - Prestatiegedrag en Dopingpreventie

Op maandagavond 28 mei organiseert Topsport Limburg een symposium voor de leden van de Coach Academie Limburg in het High Performance Centre in Sittard. Tijdens deze avond zullen er twee workshops worden gegeven.

Workshop 1
Dopingpreventie: Jouw rol als coach in een schone sport!

Tijdens de voorlichting, die wordt gegeven door Wendy Schootemeijer van De Dopingautoriteit, word je bijgepraat over de dopingregels en –procedures en gaan we uitgebreid in op de risico’s van onbewust dopinggebruik. Daarnaast gaan we op een interactieve manier aan de slag met het checken van middelen op dopingstoffen. Na het volgen van deze voorlichting ben je je meer bewust van de verantwoordelijkheden als begeleider met betrekking tot doping en kan je jouw sporters optimaal adviseren.
 

Workshop 2
Prestatiegedrag: Wat zou je allemaal willen en/of moeten weten van je atleet?

Als coach wil je jouw atleet zo goed mogelijk begeleiden, zodat hij/zij zich blijft ontwikkelen en als maar optimaler presteert. Welke informatie van de atleet kan jou daarbij helpen? Tijdens de coachbijeenkomst gaat Joep Teeken, SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, samen met jullie in op de volgende vragen: Wat is het trainingsverleden? En wat was en is de thuissituatie? Hoe wordt er onder druk gepresteerd? Hoe kan de persoonlijkheid omschreven worden? Hoe gaat de atleet om met blessures? Wat doet hij/zij na een gewonnen en wat na een verloren wedstrijd? Ook zal er aandacht besteed worden aan hoe de informatie verzameld kan worden. En tenslotte, waar ligt de grens bij het vergaren van dergelijke gegevens?

Programma

18.00 uur - 18.30 uur: Ontvangst
18.30 uur - 20.00 uur: Dopingpreventie
20.00 uur - 20.30 uur: Pauze met broodjes
20.30 uur - 21.30 uur: Prestatiegedrag
21.30 uur - 22.00 uur: Afsluiting

De avond is gratis voor leden van de Coach Academie Limburg. Niet leden betalen € 40,-. Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis bij de Coach Academie Limburg. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!

De volgende bonden hebben licentiepunten toegekend aan de Workshop:

Bond Aantal punten Opmerking
NHV (handbal) 4 NHV-trainers met licentie 4
NBB (basketbal) 3 NBB-trainers BT4
NBB (basketbal) 2 NBB-trainers BT3
JBN (judo) nvt Deelname is voldoende voor verlenging licentie

 

Topsport Limburg heeft Coach Academie Limburg opgericht. De Coach Academie - die samenwerkt met onder meer NL Coach en Aspire Academy - heeft als doel Limburgse (top)coaches uit diverse sporten en disciplines kennis en ervaringen met elkaar te laten delen. Deze kruisbestuiving en intervisie moet leiden tot nieuwe kennis, inzichten en samenwerkingsverbanden, waarvan uiteindelijk de talenten en (top)sporters gaan profiteren. Het draagt bij aan het streven van Topsport Limburg om in Limburg een excellerende sportomgeving te realiseren.