Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Masterclass ”Werken onder een topcoach” - 10 december 2018

Coach Academie Limburg nodigt u uit voor de masterclass ”Werken onder een topcoach”.

Tijdens deze masterclass welke zal plaatsvinden op maandag 10 december in het High Performance Centre te Sittard zullen onderstaande sprekers u aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht geven in hoe zij onderdeel hebben uitgemaakt van een succesvol team werkend onder een topcoach, wat dit betekent en welke impact dit heeft gehad op hun eigen functioneren. Ondanks het feit dat beide sprekers uit de voetbalwereld komen zullen hun ervaringen zeker van toepassing zijn op andere sporttakken.

Spreker 1 : Roel Coumans
Roel Coumans is sinds 1998 actief in het betaald voetbal. In de eerste jaren bij Fortuna Sittard als fysiotherapeut, kracht-, revalidatie- en conditietrainer en sinds 2007 als assistent trainer 1e elftal en hoofdcoach/-trainer U19 en U23. Na het behalen van zijn UEFA Pro license in 2013 werkte hij als assistent van Bert van Marwijk op diverse locaties in de wereld (Duitsland, Saudi Arabië en Australië) en heeft zo mooie ervaringen opgedaan, waaronder het WK 2018 in Rusland.

Roel zal vanuit zijn ervaring en rol als assistent diverse onderwerpen aan bod laten komen, zoals oa stijl van leiding geven van Bert van Marwijk, ontwikkelen speelwijze - voetbalconditie (meten/ testen, statistieken), fatigue management en cultuurverschillen.

Spreker 2 : Arne Jaspers
Arne verdedigde in 2018 zijn promotie getiteld ‘Identifying relevant load indicators for continuous monitoring in professional soccer’. Hierbij onderzocht hij hoe het monitoren van fysieke belasting binnen het professionele voetbal gebruikt kan worden om de fysieke fitheid te optimaliseren en het blessurerisico te verminderen. Tijdens zijn promotieonderzoek werkte hij, in combinatie met zijn onderzoekswerkzaamheden, bij voetbalclub AZ Alkmaar en bij de nationale voetbalploeg van Saudi-Arabië samen met Bert Van Marwijk en Roel Coumans. Eerder behaalde hij aan de KU Leuven de  Masters ‘L.O. en bewegingswetenschappen’ (specialisatie training/coaching triatlon) en ‘revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’.

Momenteel is hij werkzaam als sportwetenschapper bij de Belgische voetbalbond ter ondersteuning van de Rode Duivels en de nationale jeugdploegen, bij de voetbalploeg OH Leuven en ondersteund hij de Belgische kayak atleten. Daarnaast is hij verbonden als wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit van Leuven (KU Leuven). Arne zal van uit de wetenschappelijk kant inzicht geven in het ”Werken onder een topcoach”.

Programma
18.30 uur - 19.00 uur:  Ontvangst
19.00 uur - 20.15 uur:  1ste spreker – Roel Coumans
20.15 uur - 20.30 uur:  Pauze
20.30 uur - 21.30 uur:  2e spreker – Arne Jaspers
21.30 uur – 22.00 uur: Afsluiting

Licentiepunten 

Bond Licentiepunten
Atletiek Unie 2 licentiepunten voor trainers van niveau 2
KNGU 2 licentiepunten
NBB (basketbal)

3 licentiepunten voor trainers BT3

4 licentiepunten voor trainers BT4

NTTB 1 licentiepunt voor trainers van niveau 3 en 4
KNWU 2 licentiepunten
NTB 2 licentiepunten
NHV 2 licentiepunten

Nog niet alle sportbonden hebben gereageerd op onze aanvraag voor het geven van licentiepunten aan het bijwonen van deze masterclass. Krijgen wij een positieve reactie van een van deze sportbonden dan stellen wij u op de hoogte hiervan.

Inschrijven
Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Voor leden van de Coach Academie Limburg is het bijwonen van dit symposium gratis. Niet leden betalen € 40,-. Ben je nog geen lid? Registreer je dan gratis bij de Coach Academie Limburg

Topsport Limburg heeft Coach Academie Limburg opgericht. De Coach Academie - die samenwerkt met onder meer NL Coach en Aspire Academy - heeft als doel Limburgse (top)coaches uit diverse sporten en disciplines kennis en ervaringen met elkaar te laten delen. Deze kruisbestuiving en intervisie moet leiden tot nieuwe kennis, inzichten en samenwerkingsverbanden, waarvan uiteindelijk de talenten en (top)sporters gaan profiteren. Het draagt bij aan het streven van Topsport Limburg om in Limburg een excellerende sportomgeving te realiseren.

 

Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen.

Herregistreren of
een topsportpas
aanvragen?

Klik hier voor meer informatie.

Wil jij trainen in
het HPC?