Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl

 

Topsportleefstijl

Er verandert veel in het dagelijks leven van jonge, talentvolle sporters. Niet alleen een toenemend aantal trainingsuren en wedstrijden, maar ook lange periodes van huis of zelfs al op relatief jonge leeftijd uitwonend. Er worden ingrijpende keuzes gemaakt en de consequenties van die keuzes moeten worden doorgrond en geaccepteerd.

Topsport vraagt al op jonge leeftijd een hoge mate van zelfstandigheid en een leefstijl die bijdraagt aan de gestelde doelstellingen. Doordat niet mag worden verondersteld dat dergelijke competenties automatisch aanwezig zijn bij de betreffende leeftijdsgroep is het noodzakelijk om ze hierin te ondersteunen en begeleiden.

Onder een topsportleefstijl wordt verstaan de effectieve inrichting van de leefsituatie en trainingsomgeving ten behoeve van de ontwikkeling van talentvolle sporter tot topsporter en in functie van het continu presteren op topniveau. De sporter kan zich door een topsportleefstijl optimaal voorbereiden en inzetten bij trainingen en wedstrijden. Het resultaat is een leefwijze die is afgestemd op de ontwikkeling tot het beroep van topsporter.

Topsport Limburg organiseert regelmatig informatieavonden over verschillende onderwerpen, waaronder topsportleefstijl. Kijk hier voor de informatieavonden die gepland staan.

Wil jij in contact komen met deze coaches?

Neem contact met ons op!