Neem gerust contact met ons op

Bellen of e-mailen kan ook naar:

Topsport Limburg

Telefoonnummer: 046-4433839

Email: info@topsportlimburg.nl        

Website: www.topsportlimburg.nl

Workshop Prestatiegedrag

Workshops ‘Winnaarsmentaliteit en de keerzijde van topsport’

Op maandagavond 20 november organiseert Topsport Limburg een workshop voor topsporters en talenten en hun ouders. Deze avond staat in het teken van prestatiegedrag. De workshops gaan over winnaarsmentaliteit en over de keerzijde van topsport. Joep Teeken, SPORTPSYCHOLOOG VSPN® zal deze workshops verzorgen. 

Winnaarsmentaliteit

In de media wordt veel geschreven en gesproken over winnaarsmentaliteit of beter gezegd het ontbreken daar aan. Wat is het nu eigenlijk? Wat zijn kenmerken van sporters met een echte winnaarsmentaliteit? En is het aan te leren? In deze workshop wordt ingegaan op deze vragen aan de hand van onderzoek. Onderzoek vertelt ons één ding, maar wat nog belangrijker is dat ter plekke gezocht wordt naar de echte kampioen. Wie voelt de druk? Wie durft het aan? 

Van blinkende medailles tot depressie

De tweede workshop gaat over totaal iets anders op het brede terrein van prestatiegedrag. Het verschil tussen winnen en verliezen kan erg minimaal zijn. De echte kampioen en een verstoorde balans in de gezondheid liggen ook dicht bij elkaar. Hoe dik is het lijntje van het bedrijven van topsport? Voor topsport moet veel voor gedaan en zeker ook voor gelaten worden. Dat is een soort van voorwaarde. Daartegenover is het ook noodzakelijk om een balans te ervaren. Wat kun je doen om op dat lijntje te blijven of wat als je van het lijntje afvalt? De workshop gaat over voorkomen is beter dan genezen en indien er genezen moet worden kun je ook sterker worden.

Programma

18.45  uur - 19.00 uur: Ontvangst

19.00 uur - 20.00 uur: Winnaarsmentaliteit

20.00 uur - 20.15 uur: Pauze

20.15 uur - 21.00 uur: Van blinkende medailles tot depressie

De workshop wordt gehouden in het High Performance Centre van Topsport Limburg in Sittard. Deelname is voor topsporters, talenten en hun ouders gratis. In verband met een beperkt aantal plaatsen adviseren we je tijdig aan te melden.

Aanmelden kan tot 13 november via het aanmeldformulier. Maximaal kunnen 60 personen deelnemen aan de workshop, vol is vol.